Tartalomjegyzék
Aktuális
Page 2
Köszönet az eredményes karácsonyi élelmiszergyűjtésért
Beszámolo
Karácsonyi adomány osztás
Új helyen
Minden oldal

2016.  Karácsony a Páli Szent Vince Szeretetszolgálatnál. 

 

A karácsonyi előkészületek már novemberben  elkezdődtek. 
A katolikus templomokban meghirdettük a tartós élelmiszer valamint
adomány gyűjtést. A hívek jólelkű adományaiból 
350  felnőtt élelmiszercsomagot és
50 db gyermek ajándékcsomagot tudtunk összeállítani.
A gyűjtést  a csomagok összeállítását, szétosztását  önkéntes Vincés tagjaink végezték nagy
odaadással.
A csomagok osztása december 6.-án,7-én történt a szeretetszolgálat váróhelyiségeiben.

 

December 4.én részt vettünk Miskolci Polgármesteri Hivatal
által szervezett karácsonyi kézműves kiállításon, ahol az odalátogatók saját kezűleg  is elkészíthették a kiállított termékeket.
Főleg a gyerekek vettek részt ebben
 
 
 

 

December 20.-án a szeretetszolgálat szépen feldíszített várótermében megvendégeltünk palóc levessel mintegy 30-35 rászorulót.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
December 21.én pedig karácsonyi megemlékezést tartott Vince atya diósgyőri plébános a hozzánk betérő 
rászorultaknak utána diós és mákos beiglivel,tejes kávéval kínáltuk meg a
jelenlévőket.
 

 

 

 

 

 


 

 

A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat

2015 április 18.án tartotta éves zgyűlését.

A Vezetőség beszámolója, valamint a pénzügyi beszámoló elfogadása

után, új Vezetőséget választott a közgyűlés.

 A Vezetőség megbízatása négy évre szól.

 

 

A Vezetőség tagjai:
  Elnök:                         Dr. Nagy Katalin

 

Alelnökök:   Daróczi Leventéné

Sódor Éva      

Szkiba Jánosné                                                                  

Gazdasági Vezető:      Szép Józsefné

 Titkár:                         Juhász Péterné 

 

 

 Felügyelőbizottság:  
 Elnök :                      Bécser Péter

 

 Tagok:                      Dr.Tóth Józsefné                             

                                    Süli Sándorné  

                 Jakkel László                                   

 

 

 

 AZ év Civil Szervezete


 

Miskolc önkormányzata elismerte Páli Szent Vince Szeretetszolgálat tevékenységét és

Miskolc Város Napján a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat Miskolci csoportja kapta meg

Az Év Civil Szervezete kitüntetést.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
PALII SZENT VINCE SZERETETSZOLGÁLAT

Köszönet az eredményes karácsonyi élelmiszergyűjtésért

 

A hit, ha tettei nincsenek, magában holt dolog…”

         (Jakab 2.17)

 

   Miskolc katolikus templomaiban példát mutattak a hívek: hitüket tettekkel is bizonyították. A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtésében nagyon sokan részt vettek. Megérintette az emberek szívét karácsony üzenete, ne csak magunkra és családunkra gondoljunk, tegyük lehetővé, hogy a nehézségekkel küzdők asztalára is kerüljön étel.

    Kicsit félve indultunk a plébániákra megkérni a Plébános atyákat, engedjék meg a hirdetést, gyűjtést, mert úgy hallottuk, idén csak a Karitász kérheti a hívek segítségét. Félelmünk alaptalannak bizonyult, hála Istennek, ugyanolyan szeretettel fogadtak bennünket, mint az elmúlt tíz évben mindig.

   A hívek mind a hat templomban szívügyüknek tekintették a rászorulók támogatását, ki-ki lehetősége szerint. A „szegény asszony két fillére”, a módosabbak több ezer forintja, a sok-sok élelmiszer, játék egyaránt megmutatta a szívükben élő jóságot. Tudták, hogy „..az embert a tettek teszik igazzá, nem a hit egymagában…”(Jakab 2.24), a szeretetből fakadó tettek.

   A templomi gyűjtésből és egyéb adományokból 450 élelmiszercsomagot és 260 édességcsomagot állítottunk össze, de nem küldtük el üres kézzel azokat a rászorulókat sem, akiknek már nem jutott teljes csomag.  

    Nagy öröm, hogy minden gyermeknek tudtunk játékot, mesekönyvet adni. Segítségünkre voltak az iskolák, ahol a pedagógusok lelkesedéssel és nagy szeretettel bíztatták a tanulókat, hozzanak játékot, ruhát a nehezebb körülmények között élő társaiknak. Köszönetet mondunk a Szent Imre Római Katolikus Általános iskola, a Jókai Református Általános Iskola, a Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola, a Diósgyőri Református Általános Iskola igazgatójának, tanulóinak, szüleiknek és nem utolsósorban a pedagógusoknak, akik lehetővé tették, hogy a nehéz sorban élő gyermekek karácsonyfája alá is kerüljön játék, ajándék.

    Tíz szegény kisgyermek részt vehetett a Mikulásvonat programban. A szeretetszolgálat segítsége nélkül nem juthattak volna el a mesevilágba, mely nagy élmény volt számukra.

    Hálát adunk a jó Istennek és köszönetet mondunk minden kedves segítőnek, adományozónak, akik önzetlenségükkel lehetővé tették, hogy a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat felkarolja a rászorulókat, mosolyt csaljon a gyermekek arcára.

    Kérjük, ne csak karácsonykor nyissák meg szívüket, egész évben várjuk az élelmiszer-, ruha- és egyéb adományokat az Árpád u. 2. sz. alatti Vincés Központban, az Alfi áruház fölött, a rendőrség mellett.

 

SZERETETBEN ÉS SIKEREKBEN GAZDAG, BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN

A

PÁLI SZENT VINCE SZERETETSZOLGÁLAT.

 

        Telefonszámunk: 46/788-896; 402-492; 785-735; és 70/977-4071

 

 

 


 
KARÁCSONY, 2013.
  
 Októberben még azt sem tudtuk, miből fogunk karácsonyi élelmiszer-csomagot készíteni a szegények számára, annyira nem volt pénzünk. Tiszta szívből kértük a jó Isten segítségét, s most is bebizonyosodott, milyen nagy ereje van az imának. Természetesen, ha mi is hozzátesszük a munkánkat. Sikeres volt a templomi élelmiszergyűjtés, a "szegényasszony két fillére" és a módosabbak sok ezer forintja, egy skót Vincés testvér nagylelkű személyes adománya, a broxburni testvércsoport pénzküldeménye lehetővé tette, hogy 460 élelmiszercsomagot tudtunk összeállítani, kiosztani. Ezen kívül, akiknek nem jutott teljes csomag, lisztet, cukrot, étolajat, rizst, csokoládét ők is kaptak. Senki nem ment el üres kézzel. 260 gyereknek tudtunk édesség-csomagot, játékot, könyvet, egyéb ajándékot adni, melyeket iskolákban gyűjtöttünk. A Miskolc TV-ben, rádióban készült riport műsorban, a városi újságban kértük a lakosságot, hozzanak élelmiszert, ezzel segítsék a szegényeket. Nem csak Miskolcon, hanem az országban minden Vincés csoport (konferencia) gyűjtött és osztott élelmiszert, ajándékot nagycsaládosoknak, kisnyugdíjasoknak, betegeknek, magányos időseknek. Kisebb településeken meglátogatták, személyesen vitték az ajándékot a rászorulóknak, elbeszélgettek velük. 
 
    Miskolcon megszerveztük, hogy tíz szegény gyermek ingyen vegyen részt a „Mikulásvonat” gyermek-programban. Karácsonyi díszbe öltözött  kisvonat vitte a gyerekeket Lillafüredre, közben ismert mesefigurák és Mikulás, krampusz, szórakoztatták interaktív műsorral a kicsiket, akik ajándékot is kaptak. A szeretetszolgálat segítsége nélkül nem juthattak volna el a mesevilágba. Nagy élmény volt számukra.
 
   Részt vettünk a kórházban ápolt mozgássérült gyermekek ünnepén, ajándékot is vittünk nekik. Ezen az ünnepségen meglepetés ért bennünket: a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat lett az év kiemelt támogatója. Emléklapot, vázát kaptunk köszönetképpen. Tizenhét év óta szervezzük a jótékony célú hangversenyt a mozgássérült gyermekek javára, gyermeknapon megajándékozzuk, vendégül látjuk őket, zeneoktatásukat egész évben támogatjuk. Nem az elismerésért tesszük, de jólesett a figyelmes szeretet.
 
   Emlékezetes és szép volt a karácsonyi ünnepség, melyet a betérők (szegények) részére szerveztünk. Vince atya beszélt Jézus születéséről, a szeretetről, és bevonta az embereket is a beszélgetésbe. Karácsonyi énekeket énekeltünk közösen, majd megvendégeltük őket. Megható, családias ünnep volt, 
 
   Az adományoknak köszönhetően gyógyszereket váltottunk ki, néhány családnak tüzelőt vásároltunk, két estben az áramszámlát fizettük ki, hogy ne kapcsolják ki a villanyt, ne legyenek sötétben karácsonykor. Nagyon sok a szegény, aki nem tudja fizetni a költségeit.
 
    Ez után már csak a Vincés karácsony következett, amikor fáradtan, de nagyon boldogan adtunk hálát Istennek, hogy adott erőt, kitartást, szeretetet a szolgálathoz.
Megköszöntük, hogy küldött olyan jó lelkű adományozókat, akik önzetlenségükkel lehetővé tették, hogy a Páli Szent Vince Szeretetszolgálat felkarolja a rászorulókat, mosolyt csaljon a gyerekek arcára, akik hitüket tettekkel is bizonyították. Köszönjük!!
 
Karácsony után egy vállalkozótól 200 kg szaloncukrot kaptunk. Nagy örömet szereztünk vele a betérőknek, akiknek a gyermekei karácsony után is szívesen ették a finomságot, akárcsak az idősek. Több iskolának is jutott belőle.   
 
A két ünnep között kézműves foglalkozást tartottunk a szegény gyermekeknek.
 
KÖSZÖNETET MONDUNK MINDEN VINCÉS TESTVÉR ÁLDOZATOS SZOLGÁLATÁÉRT. A JÓ ISTEN ÁLDÁSA KÍSÉRJEN BENNETEKET!
j0153514j0153514
       

 

 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 
 
 
  

 
FIGYELEM!

 

 

 A PÁLI SZENT VINCE SZERETETSZOLGÁLAT

 

 

ELKÖLTÖZÖTT

a

 Puskás Tivadar u. 4. sz. alatti Vincés házból.

 

Szolgálatunkat

 

új helyen

 

MISKOLC-DIÓSGYŐR, ÁRPÁD U. 2. sz.

 

alatt folytatjuk, 2013.MÁJUS 14-től,

 

(az ALFI áruház fölött az emeleten, a rendőrség mellett)

 

minden kedden és szerdán 9-14 óráig.

 

 

   Elérhetőségük: e-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

   Telefonszám: 788-896;  402-492; 785-735

 

    Mobil telefon:  06 70/977-4071

 

    Honlap: www.paliszentvinceszeretetszolgalat.hu

 

                                          

 

 

 

 


                                

 

Kérjük támogassa működésünket adója 1%-ával!

 

Adószám: 18410985-1-05

image